Bilgi - Prim borçluları ve SGK'sız çalışanları ilgilendiriyor... Tek tek tespit edilecek | GSM Mob Forumu Dünyaya Buradan Seslenin

Bilgi Prim borçluları ve SGK'sız çalışanları ilgilendiriyor... Tek tek tespit edilecek

Prim borçluları ve SGK'sız çalışanları ilgilendiriyor

Türkiye'nin 2026-2028 yılları arasındaki Orta Vadeli Programı'nda çalışma hayatını etkileyecek bir dizi düzenleme adımları yer alıyor.

NBadc6AP0USw1M4k-P_8kw.jpg

Türkiye ekonomisini ileri taşıyacak Orta Vadeli Program açıklandı. Program kapsamında büyümeden enflasyona, işsizlikten eğitime kadar birçok alanda düzenlemelerin yapılması ihtiyacı ortaya çıktı.Özellikle iş ve insan kaynakları alanına yönelik olarak yapılacak düzenlemeler dikkatle takip ediliyor.
u9O-4tfaXUGjAkLq4aMA1g.jpg

OVP'DE NELER VADEDİLDİ?İş hayatını yakından ilgilendiren yeni nesil çalışma modelleri ve esnek çalışma düzenlemeleri için mevzuatta değişiklikler yapılacak, iş gücü piyasasının ihtiyaçları ile yaşam dengesi gözetilecek.
JkOCiOVyPE-Ra3MyBHfNfQ.jpg

İşsizlik Sigortası Fonu’ndan sağlanan pasif işgücü programlarına erişim kolaylaştırılacak.Eğitim ve istihdamda güçlük yaşayan gençlere yönelik İşgücü Uyum Programı uygulanacak.
k8iK7KeOLUa-V_2D2KZnsQ.jpg

ÜNİVERSİTELERİN KONTENJANLARI AYARLANACAKMeslek yüksekokulları başta olmak üzere üniversite kontenjanları özel sektör ihtiyaçlarıyla uyumlu hale getirilecek.
a5viZSc6IEO7rcgADRjj2w.jpg

Mesleki ve teknik eğitim müfredatı özel sektörle iş birliği içinde güncellenecek, staj ve işbaşı eğitim programları yaygınlaştırılacak.Ulusal Yeterlilik Sistemi eğitim ve istihdam politikalarıyla bütünleştirilecek.
sH0eXAUseE6VK4mNjQJ9uQ.jpg

ERKEN YAŞLARDA İŞGÜCÜNE KATILIM SAĞLANACAKAtıl işgücünün kalıcı şekilde azaltılması amacıyla erken yaşlardan itibaren üretim kültürünü destekleyen programlar uygulanacak.
PQXA45c7JUaTobWmML3sdQ.jpg

Ortaöğretim öğrencilerinin eğitim süreleri içinde mesleki eğitim merkezlerinde beceri edinmesi için programlar hazırlanacak.
L6Uuk95qHUuMUfw1Ib8_GQ.jpg

TAMAMLAYICI EMEKLİLİK SİSTEMİ DEVREYE GİRECEKOtomatik Katılım Sistemi (OKS) işveren katkısıyla ikinci basamak emeklilik sistemine dönüştürülerek tamamlayıcı emeklilik sistemi kurulacak.
GnT03XagBku0NCOlK31IpQ.jpg

KAYIT DIŞI İSTİHDAM BİTİRİLECEKSGK kapsamında kayıt dışılıkla mücadelede yapay zekâ, büyük veri gibi teknolojilerden yararlanılarak etkin denetimler yapılacak.SGK prim tabanını genişletmek üzere kayıt dışı istihdam ve ücretle mücadelede risk odaklı denetim faaliyetleri artırılacak.
kc8K3o2W6EqTaUSOhxISkg.jpg

ESNEK ÇALIŞMA SİSTEMİ GELECEKSosyal güvenlik sisteminde kişilerin daha uzun süre istihdamda kalmasını teşvik eden ve mali sürdürülebilirliği güçlendiren düzenlemeler yapılacak.Fiili ve yasal kapsam dışında kalan grupların sosyal güvenlik sistemine dâhil edilmesi, yeni nesil esnek çalışma biçimleriyle uyum sağlanması hedefleniyor.
qnFJT5grpEu86EvB0oWIzw.jpg

PRİM BORCU OLANLAR DİKKATSGK prim borçlarının takip ve tahsilat süreçleri etkinleştirilecek.

Okumaya devam et...

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam 0, Üye: 0, Ziyaretçi: 0)

• Geri
    En Üst Alt