Bilgi - 2024 kasım ayı Aile Destek ödemesi ne zaman yatacak? Aile Destek ödemesi sorgulama | GSM Mob Forumu Dünyaya Buradan Seslenin
Banner alanı

Bilgi 2024 kasım ayı Aile Destek ödemesi ne zaman yatacak? Aile Destek ödemesi sorgulama

2024 kasım ayı Aile Destek ödemesi ne zaman yatacak? Aile Destek ödemesi sorgulama

Kasım ayı Aile Destek Ödemeleri için gözler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na çevrildi. Yıl sonuna kadar uzatılan destekten faydalanan vatandaşlar, ödemelerin ne zaman yapılacağını merak ediyor. Peki, kasım ayı Aile Destek ödemesi ne zaman yatacak?

uyY6zvPnak2yuWCMDL7VRQ.jpg

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli haneleri desteklemek amacıyla verilen Aile Destek Ödemeleri devam ediyor. Aile Destek Programı kapsamındaki ödemeler hanelerin kişi başına düşen gelir tutarına göre belirleniyor.
3HrGeDzbFUWSZkUPbcovfA.jpg

Aile Destek Programı ödemeleri, aylık olarak hazırlanan ödeme listeleri çerçevesinde merkezi olarak yapılmaktadır.Aile Destek Programı kasım ödemelerinin, ayın 10'U ile 20'i arasında yapılması bekleniyor.
lc16N8iylUeVDmQIHdMllQ.jpg

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen aile destek ödemeleri her ay vatandaşların hesaplarına yatırılıyor.Vatandaşlar ödemelerin hesaplarına yatırılıp yatırılmadığını e-Devlet üzerinden kolayca sorgulayabiliyor.
BYBxNG8yDkK6k03hEnhLzw.jpg

Hesaplanan hane içindeki kişi başına düşen gelirin her yıl belirlenen aylık net asgari ücretin1/3'ünden az olması durumunda, Mütevelli Heyetinin Kararına istinaden yardım başvurusukabul edilir, aksi halde yardım başvurusu reddedilir.Gelir seviyesi tespiti, hane yaklaşımı çerçevesinde yapılır ve hane geliri ile hanedeki kişi sayısı üzerinden, hane içindeki kişi başına düşen gelirin tespitini içerir. Bu nedenle hanedeki tüm bireylerin gelir, servet ve harcama bilgileri hesaplamaya dâhil edilir. Bu hesaplamada GSS Gelir Testi kapsamında kullanılan yöntem kullanılır.Bahse konu bilgiler, Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi üzerinden kurumların veritabanlarındaki bilgilerin sorgulanması yoluyla ve Sosyal Yardımlaşma ve DayanışmaVakıflarınca yapılan hane ziyaretleri veya temin edilen hane beyanları yoluyla elde edilir.
0LG9ZYZuRUiNUNErhK95ig.jpg

Okumaya devam et...

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam 0, Üye: 0, Ziyaretçi: 0)

• Geri
    En Üst Alt