Program Rufus Son Sürüm indir

CoDeR

Yazılım Mühendisi
Admin
Geliştirici Ekibi
Destek Ekibi
Konular
37
rufus3.png
Rufus, USB anahtar/bellekler, hafıza kartları vb. gibi USB sürücüleri biçimlendirmeye ve önyüklemeli hale getirmeye yardımcı olan bir araçtır.

Özellikle şu yerlerde kullanışlı olabilir:

• Önyüklemeli ISO'lardan (Windows, Linux, UEFI, vb.) USB yükleme medyası oluşturmanız gerektiğinde
  • İşletim sistemi yüklü olmayan bir sistemde çalışmanız gerektiğinde
  • DOS üzerinden BIOS ya da diğer firmware yüklemelerine ihtiyaç duyduğunuzda
  • Düşük seviyeli bir araç çalıştırmak istediğinizde

Rufus, küçük boyutuna rağmen ihtiyaç duyduğunuz herşeyi sağlar!

Evet, Rufus hızlıdır. Örneğin, ISO'dan Windows 7 USB yükleme sürücüsü oluşturmada, UNetbootin, Universal USB Installer ya da Windows 7 USB download tool araçlarından yaklaşık iki kat daha hızlıdır. Üstelik ISO'dan Linux önyüklemeli USB oluşturmada da en uç hızlardadır. (1)
Rufus'un desteklediği ISO'ların ayrıntılı olmayan bir listesine sayfanın alt kısmından ulaşabilirsiniz. (2)

İndir​

Son güncelleme 2020.11.20:
Sistem Gereksinimleri:
Windows 7 ya da üstü, 32 ya da 64 bit farketmeden destekler. İndirildikten sonra, uygulama kullanıma hazırdır.

Hem Rufus'un hemde bu web sayfasının farklı dillere çevrilmesini mümkün kılan çevirmenlere minnettarlığımı ifade etmek istiyorum. Eğer Rufus'u kendi dilinizde kullanma şansını bulduysanız, onlara gerçekten bir teşekkürü borç bilmelisiniz!

Hocam rufus yeni başlayanlar için biraz karışık iso to usb daha basit

Hocam özellik bana kalırsa pek bi önemi yok sonuçta amaç önyüklenebilir disk oluşturmak rufus karışıktır
önemli olması gerekiyor UEFI desteği varmı yokmu Rufusda birden çok önyükleme metodu var :)

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam 0, Üye: 0, Ziyaretçi: 0)

Geri