Rehber Redmi Note 8 Pro - Custom Rom Kurmak-

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan TeknoCan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TeknoCan

Emekli Yönetici
Destek Ekibi
Konular
2,005
xiaomi-redmi-note-8-pro-128-gb-mavi-z.jpg

Bildiğiniz üzere cihazımız MTK işlemci kullanıyor. Bu sebeple rom kurmak bir eziyet halini alabiliyor. Eu rom yetkilileri bile bu cihaza rom çıkartmaktan vazgeçti. Sebebi çok kolay brick durumuna geçebiliyor. Bu durumdan kurtarmak için ise yetkili hesap gerekiyor. Hatta imei atılmış bir cihaz ve de yanlışlıkla bootloader kilitlediyseniz vay halinize.. Tekrar açılması imkansız.

Bende bu durumdan rahatsızım. Ben kolaylıkla custom miui ile aosp arası gezinmek istiyorum..

Şimdi size bir yol haritası çizmek isterim. Global stok romdan başlayarak önce cihaza twrp kurup sonra rootlamayı, ardından custom aosp android 10 veya 11 e geçmeyi daha ardından custom miui roma geçmeyi anlatayım.

Stok romlu cihaza Custom Twrp Recovery Kurmak :

1-Öncelikle bootloader kilidiniz açık olmalı.

İlk aşamamamız cihaza twrp yüklemeliyiz. Bunun için adb klasörüne ihtiyaç var :
Bakınız : Adb İndirip bir klasöre çıkartınız

Daha sonra Miui Uyumlu bir custom recovery :
Bakınız : TwrpMiuiAndroid10 İndikten sonra bir üstte klasöre çıkardığımız adb klasörünün içine atalım.

Adım 1 : Cihazı fastboot modunda ( Cihazı kapatalım. Ses kısma tuşu basılı şekilde açıyoruz ) açalım, pcye bağlayalım, adb klasörünün içinde click2x dosyasına tıklayalım
Adım 2 : Adb ekranına "fastboot flash recovery recovery.img" yazalım ve enter tuşuna basalım.
Adım 3 : Daha sonra adb ekranına "fastboot reboot" komunu verelim ve enter tuşuna basalım, bu esnada bir eliniz telefonunuzun ses açma tuşuna basılı olsun.( Twrp ekranı gelene kadar )
Adım 4 : Twrp ekranı açılınca Mount ekranında yer alan vendor ve system yazılarına tik koyalım, ana ekrana gelerek advanced menüsünden file explorer tıklayalım. Gelen ekrandan /system_root/system klasörüne gidelim. Bu klasörde yer alan recovery-from-boot.p dosyasını tıklayın ve sil tuşuna basınız. Daha sonra ana menüye tekrar gelelim advanced menüsüne tıklayalım Close Avb 2.0 yazısını gördünüz mü? Tıklayalım :) Kuralım

Bu aşamada cihazınıza twrp kurdunuz. Bravo. İsterseniz cihazınızı rootlayabilir ve stok rom üzerine root atmış olarak hayatınıza devam edebilirsiniz

Adım 5 : Root için Magisk 20.4 dosyasını twrp ana ekranındayken sol üst install bölümünden yükleyebilir ve cihazı yeniden başlatabilirsiniz.

Custom Miui Romu Kurmak :

Cihazımıza ait çok fazla custom miui rom yok. En iyisi şuan için Greeshan Rom.

Rom : Greeshan Miui Rom Begonia

Adım 1 : En üstte yer alan stok roma custom twrp yükleme bölümünde miui twrp yüklemiştik. Yüklemediniz mi? O zaman yükleyin, gelin Sonra Twrp ana ekranında iken wipe menüsüne gelelim.
Adım 2 : Wipe menüsünde internal storage hariç hepsini seçin
Adım 3 : Daha sonra ana ekranda install menüsünden romu seçip kurun.
Adım 4 : Bu kadar Restart yapın ve cihazı açın

Miui Stok veya Miui Custom romundan Aosp veya Lineageos roma geçiş

Global ve Çin cihazı Android 11 Vendor : Android 11 Cfw.zip
Global ve Çin cihazı Android 10 Vendor : Android 10 Cfw.zip
Nick gapps Android 11 : Gapps 11
Nick gapps Android 11 : Gapps 10
Root : Magisk Manager Beta
Twrp Cfw : CFW TWRP
Kullandığım Ve sevdiğim Cfw Recovery : Link

Adım 1 : En üstte yer alan "Stok romlu cihaza Custom Twrp Recovery Kurmak" bölümünde miui twrp yüklemiştik. Yüklemediniz mi? O zaman yükleyin, gelin Şimdi kararımızı verdik custom Aosp veya Lineageos roma geçeceğiz.

Adım 2 : Cihazı twrp ekranındayken wipe menüsünden internal storage dahil seçip siliyoruz, sonra format data yı seçip yes yazıyoruz. Cihaz tertemiz oldu. Şimdi restart recovery seçeneğinden recovery i tekrar başlatıyoruz.

Adım 3 : Romunuzu indirin. Doğru vendoru indirin. Doğru gapps klasörünü indirin. Hazırda bekletiyoruz.

Adım 4 : Twrp ana ekranındasınız. Önce install bölümünden doğru vendoru kuruyoruz ( Romunuza göre seçin, yeni romunuz android 10 ise vendor 10 seçin, yoksa android 11 ise vendor 11 seçin).

Adım 5 : Şimdi install bölümünden romunuzu kuruyorsunuz. Ardından romunuza gapps dahil değilse onu kurun. Daha sonra root istiyorsanız magisk dosyanızı kurun.

Adım 6 : Az kaldı sabredin :) Yukarıda yer alan CFW'ye Uygun Recovery'ler bölümünden bir recovery seçin ve indirin. Telefonunuza .img olacak şekilde atın. ( Örnek : twrp.img )

Adım 7 : Twrp ana ekranındayken install bölümüne gelin, sağ alttan install img tuşuna basın. Ekranınızda demin attığınız twrp.img dosyanızı göreceksiniz. Tıklayın, daha sonra size bunu nereye kuracaksınız diye soracak. "Recovery" tıklayın. Burası önemli, yanlış yere tıklamayın.

Adım 8 : Bu kadar. Restart sistem diyin ve cihazınızı açın.

Son düzenleme:
Değerli Hocalarım Konumu Nasıl Buldunuz?

Teker teker uğraştım hocalarım

eline sağlık

Teşekkürler hocam

güzel anlatım olmuş

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam 0, Üye: 0, Ziyaretçi: 0)

Geri